Dead Facebook

 

IMPRINT MAUSOLEUM OFFERS FUTURE GRIEVING POSSIBILITIES AND BURIAL SPACES

 

Instructor: Ben Wilke

Fall 2016, G1 studio project

(3 week duration)

 

The design of the mausoleum was created to mimic the Vietnam Memorial designed by Maya Lin. Instead of an open wound in the Earth, The Imprint Mausoleum was created to look as though it was a large fingerprint into the ground, displacing the neighboring soil.

 

The varied pavers seen on the gentle slope towards the primary interior burial space are meant to embody the actual individuality on everyone’s fingers, thus serving as a complicated smorgasbord as you decend to the private indoor space, where preparation rooms, funeral services, and burial units and urns run along the wall.

 

The design allows for a variation in public and private grieving spaces including four private rooms to keep families and loved ones together, and a closer density of walls barriers as you decent to give off the feeling of privacy.  The decent is a light slope and the visitors enter through the wall of the actual mausoleum.  The burial spaces at the rear of the mausoleum let you directly insert the deceased into the earth.

 

 

words

about